Doorgaan naar inhoud
Hoe kies je een goede vloer in de badkamer?

Hoe kies je een goede vloer in de badkamer?

Het kiezen van de juiste vloer voor je badkamer is een belangrijke beslissing. De badkamervloer moet namelijk bestand zijn tegen vocht, veilig zijn om op te lopen, gemakkelijk schoon te maken zijn en comfortabel aanvoelen. Daarnaast is het belangrijk om te letten op duurzaamheid en onderhoud. We bespreken verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor de badkamer en gaan dieper in op waarom PVC vloeren een uitstekende keuze zijn.

De uitdagingen van een badkamervloer

Een badkamer is een vochtige omgeving, en dat stelt specifieke eisen aan de vloer. Water dat op de vloer spat, condens van een hete douche en zelfs een natte handdoek kunnen ervoor zorgen dat de vloer continu wordt blootgesteld aan vocht. Dit maakt dat de vloer moet voldoen aan een aantal belangrijke criteria:

  • Waterbestendig: De vloer moet bestand zijn tegen water, zonder dat het materiaal beschadigt of vervormt.
  • Antislip: Veiligheid is een prioriteit, vooral in een badkamer waar de vloer nat kan worden. Een goede vloer moet dus een antisliplaag hebben.
  • Onderhoudsvriendelijk: De vloer moet eenvoudig te reinigen zijn en bestand zijn tegen vlekken.
  • Comfortabel: Vooral wanneer je op blote voeten loopt, moet de vloer aangenaam en warm aanvoelen.

Waarom PVC de ideale keuze is

Hoewel keramische tegels en natuursteen veel voordelen bieden, is er één vloeroptie die op alle fronten scoort: de PVC vloer. PVC vloeren bieden de perfecte combinatie van functionaliteit, stijl en comfort. Hier zijn enkele redenen waarom een PVC vloer een uitstekende keuze is voor de badkamer:

1. Volledig waterbestendig

PVC vloeren zijn 100% waterbestendig, wat ze ideaal maakt voor vochtige ruimtes zoals badkamers. In tegenstelling tot andere vloermaterialen, trekt PVC geen water aan, vervormt het niet en biedt het langdurige bescherming tegen vocht. Dit maakt dat je je geen zorgen hoeft te maken over schimmelvorming of water dat in de vloer trekt.

2. Antislip en veilig

Een groot voordeel van PVC vloeren is dat ze een antislipoppervlak bieden. Hierdoor is de kans op uitglijden, zelfs wanneer de vloer nat is, veel kleiner. Dit is een belangrijk veiligheidsaspect, vooral als je kinderen of ouderen in huis hebt.

3. Warm en comfortabel

PVC vloeren voelen van nature warmer aan dan tegels of woonbeton, wat betekent dat je geen koude voeten hebt wanneer je uit de douche stapt. Bovendien zijn PVC vloeren perfect te combineren met vloerverwarming, waardoor je badkamer nog aangenamer aanvoelt. Tip: Bekijk ook onze vloerverwarming pvc ondervloeren

Voorbeeld van een mooie pvc vloer in de badkamer

4. Eenvoudig onderhoud

In tegenstelling tot natuursteen of tegels, vergt een PVC vloer nauwelijks onderhoud. De vloer is gemakkelijk schoon te maken met een dweil en een mild reinigingsmiddel. Bovendien zijn PVC vloeren vlekbestendig en blijven ze er lang mooi uitzien zonder dat je speciale behandelingen hoeft uit te voeren.

5. Veelzijdigheid in design

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in talloze designs en stijlen, van houtlook tot steenlook. Dit geeft je de vrijheid om de vloer te kiezen die het beste bij jouw interieur en persoonlijke smaak past. Of je nu gaat voor een moderne, strakke uitstraling of juist een warme, natuurlijke sfeer wilt creëren, er is altijd een PVC vloer die aansluit bij jouw wensen. Bekijk ook onze click PVC vloeren en plak PVC vloeren om te ontdekken welke PVC vloer het beste bij jouw badkamer past. 

6. PVC is duurzaam en slijtvast

PVC vloeren zijn zeer duurzaam en bestand tegen slijtage, krassen en deuken. Dit maakt ze uitermate geschikt voor een ruimte die intensief gebruikt wordt, zoals de badkamer. Daarnaast behouden ze hun vorm en kleur, zelfs bij blootstelling aan direct zonlicht of hoge temperaturen. Meer weten? Bekijk dan direct ook onze badkamer vloeren.
Vorig artikel Hoe bepaal je de kwaliteit van laminaat?
Volgend artikel Wanneer kies je voor hoge plinten?

Proefpakketje

Voeg tot maximaal 3 gratis staaltjes toe en druk op staaltjes bestellen om de staaltjes thuis te laten bezorgen.

Staaltje
Staaltje
Staaltje